AVARIA DE RÀDIO No hi ha emissió al 91.5 FM a causa d'una avaria tècnica. Podeu seguir la programació a través del web, app i Alexa.

David Andrés (Cs): 'Cal liberalitzar el sòl i eliminar barreres burocràtiques per facilitar la construcció d'habitatge'

El número 3 de Ciutadans explica que cal un acord amb l'Hospital General perquè actuï d'hospital públic fins que no es construeixi el nou


  • Comparteix:

Ciutadans es reivindica com el partit útil que defensarà Sant Cugat igual a tot arreu, a diferència d'ERC i Junts, que sovint voten una cosa al ple municipal i una altra al Parlament. Així ho ha explicat el número 3 de la formació taronja a la llista per Barcelona, el santcugatenc David Andrés, a l'entrevista electoral de Cugat Mèdia. Andrés defensa la necessitat d'un hospital de referència per a Sant Cugat, però que mentre no es fa, arribar a un acord amb l'Hospital Universitari General de Catalunya (HUGC) perquè faci aquesta funció mentrestant, a més de la segona residència. També proposa mesures per reduir el preu de l'habitatge, que passen per 'liberalitzar el sòl' i eliminar 'traves burocràtiques' per als constructors.


Aliè a les enquestes

David Andrés és conscient que cap enquesta els dona representació al Parlament, d'on sortirien després d'haver entrat per primer cop el 2006, però està segur que això no passarà. "Si féssim cas de les enquestes, avui Feijóo seria president del govern, Pablo Iglesias hagués fet el 'sorpasso' al PSOE el 2017, o inclús nosaltres el 2006 no hauríem entrat al Parlament", afirma el jove candidat (23 anys), que afegeix: "és important que sàpiguen quin és el vot útil i quins vots poden ser claus per trencar la majoria absoluta independentista".

David Andrés explica que el "mínim" per votar un partit és que aquest no menteixi ni robi, i recorda que "el PSC es va presentar el 2021 dient que no hi hauria indults, i el 2023 que no hi hauria amnistia. Com ens podem fiar d'un partit com el PSC?".

Tot i això, Ciutadans votarà la investidura de Salvador Illa (PSC), si aquest es compromet per escrit a no fer cap pacte amb els partits independentistes, cosa que no ha fet encara.

Defensar Sant Cugat

En unes eleccions catalanes, en quina clau han de votar els ciutadans de Sant Cugat? Ciutadans ho té clar: els qui millor defensin els interessos de la ciutat al Parlament. per això posa com a exemple el seu partit, que ha defensat l'hospital, la segona residència o l'eliminació del Tribut Metropolità al Parlament, "mocions que moltes han sigut rebutjades per partits com ERC i Junts que a Sant Cugat defensen una cosa i al Parlament una altra". En aquest sentit, posa èmfasi en el fet que l'agrupació de Ciutadans de Sant Cugat té molta "influència" dins el partit català, i com a mostra recorda que ell és el número tres, i tres membres més van també a les llistes.

Hospital

Ciutadans fa anys que reclama l'hospital comarcal de referència -amb hospitalitzacions-, i no l'hospital lleuger que proposa ara la Generalitat, i per aquest motiu no es conformen. "Defensarem que es faci una col·laboració publico-privada perquè l'HGC pugui actuar d'hospital mentre no en tinguem un altre". David Andrés argumenta que com a liberals estan d'acord amb aquest tipus de col·laboracions, però també defensen l'estat del benestar i la igualtat d'oportunitats, "per això necessitem una sanitat i una educació fortes, i aquí hi ha d'haver una despesa pública important".

La Mirada

Respecte a La Mirada i qui ha de pagar la construcció d'aquesta necessària escola, el número 3 de Ciutadans diu que és responsabilitat de la Generalitat, i que els diners per pagar-la han de sortir d'eliminar despeses supèrflues de l'administració. "Cal fer una auditoria completa del sector públic perquè hi ha molts organismes, alts càrrecs i despeses que es poden eliminar perquè, o estan duplicades o no són eficients".

Habitatge

Ciutadans està en contra de la regulació actual dels preus del lloguer, i assegura que "hi ha estudis que demostren que fan pujar preus perquè hi ha menys oferta". Per a David Andrés, la solució perquè abaixin els preus és augmentar l'oferta, i el seu partit proposa fer-ho amb mesures de xoc com "liberalitzar el sòl i eliminar barreres burocràtiques per facilitar la construcció".

Mobilitat

Pel que fa a les infraestructures, Andrés defensa la construcció d'un segon túnel dels Ferrocarrils per Collserola per descongestionar la línia actual del Vallès, però no té cap preferència si ha de ser per Vallvidrera o per Horta. També aposta pel soterrament de les vies al seu pas pel centre de Sant Cugat. Pel que fa a la mobilitat per carretera, admet que caldrà pagar per ús les autopistes, però sense recuperar els antics peatges i sense que això suposi "una excessiva càrrega per a les famílies, que moltes vegades s'han de desplaçar amb cotxe perquè no tenen alternativa".

Qüestionari de respostes curtes

  • Si el seu partit té poder de decisió al pròxim govern de la Generalitat, i només pot escollir una reivindicació per Sant Cugat, quina seria?
  • Reprendre l'acord amb l'HGC i la construcció d'un nou hospital.
  • Qui ha de pagar l’escola La Mirada?
  • La Generalitat.
  • S'ha d'eliminar el peatge dels Túnels de Vallvidrera?
  • Ara mateix és impossible, però a mitjà termini sí.
  • Digui'm el nom d'un polític d'un altre partit que no sigui el seu que li agradi com fa la seva feina?
  • José Manuel García-Margallo o Cayetana Álvarez de Toledo.
  • Una línia vermella pel PP en un futur pacte de govern
  • Que no hi hagi partits independentistes al govern.


    David Andrés

    Sant Cugat es juga tenir persones al Parlament que defensin els interessos de la ciutat. Sempre hem portat moltes propostes al Parlament, com l'hospital, la segona residència, treure el Tribut Metropolità, que moltes han sigut rebutjades per partits com ERC i Junts que a Sant Cugat defensen una cosa i al Parlament una altra.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.