Mar Ampurdanès (CUP): 'Tenim un jovent que no té por de ser desnonat perquè ni tan sols ha tingut dret a l'habitatge'

L'habitatge, l'emergència climàtica i el català marquen l'acte central de campanya de la CUP a Sant Cugat


  • Comparteix:

Núria Gibert, Marco Simarro i Mar Ampurdanès a l'acte de campanya de la CUP a Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Núria Gibert, Marco Simarro i Mar Ampurdanès a l'acte de campanya de la CUP a Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

La dificultat d'accés a l'habitatge, una gestió de l'aigua 100% pública i el català com a llengua vehicular han estat els temes predominants en l'acte central de campanya del Vallès Occidental que ha organitzat la CUP a Sant Cugat aquest divendres. Els cupaires han defensat una llei catalana de regulació de lloguers i la construcció d'un parc d'habitatge públic. La diputada del Parlament i número 6 per Barcelona, Mar Ampurdanès, ha manifestat que 'tenim un jovent que no té por de ser desnonant perquè ni tan sols ha tingut dret a l'habitatge'. Amb la frase 'la mandra és per als rics' i amb el record de l'1 d'octubre han fet una crida a votar a les eleccions per aconseguir 'un canvi de model', fent un retret a les polítiques dels darrers anys de Junts, ERC i el PSC.

En l'àmbit municipal, el portaveu, Marco Simarro, ha criticat la construcció del Quart Cinturó, la gestió de l'aigua del Golf Sant Cugat i el cost de la nova biblioteca central. També ha defensat la gratuïtat d'un transport públic i de qualitat i ha posat la mirada en dues qüestions. En habitatge. ha posat en valor les propostes del seu grup plantant cara del "coliving" i fomentant la creació d'habitatge protegit. En emergència climàtica, ha reclamat tenir un control públic de la gestió de l'aigua.

L'exregidora de la CUP i número 11 per Barcelona, Núria Gibert, ha criticat que hi hagi una "deixadesa" en les polítiques de cures. A Junts i al PSC els ha recriminat que no aprovessin el projecte de renda bàsica, tot cloncloent que "això va de resistència, d'aguantar i d'intentar avançar quan les coses són més favorables".

La diputada del Parlament Mar Ampurdanès ha repassat l'última legislatura i ha retret a ERC "que perdessin els pressupostos per ser massa de dretes". També ha reprovat als diferents partits que hagin deixat la CUP "sola" en la defensa del català com a llengua vehicular. En l'àmbit de l'habitatge ha fet una crida a totes les esquerres del país per defensar una llei de catalana de regulació de lloguers i canviar les postures del règim del 78 "que obliga a fer fora la gent de casa seva". En clau ecològica ha defensat una distribuïdora pública "que garanteixi als pagesos uns preus justos i als que, quan hi anem a comprar, puguem accedir a aquests preus".

L'acte, a la plaça de Barcelona, ha conclòs amb un sopar i una sessió de ball folk a càrrec del grup santcugatenc Calcetes Tradis.




Mar Ampurdanès

Si les postures del règim del78 ens obliguen a fer fora gent decasa seva les hem derebentar des d'aquí defensant des da'aquí. Necessitem parc d'habitatge públic.

Marco Simarro

Aquí no necessitem per res el 4t cinturó necessitem un transport públic gratuit i de qualitat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.