Eva Candela (PSC): 'Cal sancionar, buscar qui no compleix amb l'índex de referència de preus de lloguer'

La número 10 per Barcelona del PSC aposta també per la rehabilitació d'habitatges per incrementar l'oferta


  • Comparteix:

Incorporar uns 200.000 habitatges assequibles al mercat immobiliari català, 50.000 d'ells nous i la resta a través de la rehabilitació. Aquest és el compromís del PSC en matèria d'habitatge, en una aposta per fer créixer l'oferta i incidir així en el preu. Segons la número 10 per Barcelona del PSC, Eva Candela, cal buscar sòl, fer-ho en coordinació amb els ajuntaments i desplegar la llei estatal d'Habitatge, fet que inclou les sancions per aquells que incompleixin amb l'aplicació de l'índex de referència del preu del lloguer. En una entrevista a Cugat Mèdia dins el cicle dedicat a les candidatures que concorren a les eleccions al Parlament de Catalunya, Candela també ha apostat per promoure grans pactes polítics, no només per fer front a la problemàtica de l'habitatge, sinó també a la manca d'infraestructures, així com tornar a assolir l''excel·lència' en els serveis públics després d'una dècada en què 's'ha estat per altres coses'.


Mobilitat

Des del PSC, defensen una mobilitat sostenible, però útil per a la ciutadania. Això inclou ampliar la capacitat dels Ferrocarrils de la Generalitat amb el Túnel d'Horta i implantar intercanviadors com el de connexió amb l'R8 a Sant Cugat, a més de desplegar la T-Mobilitat en funció del quilometratge, un sistema que també consideren que s'hauria de valorar per a les autopistes.

De fet, aquesta aposta, concreta la número 10, no exclou altres inversions com el Quart Cinturó, el qual diu és necessari, i buscar una aplicació més progressiva de les Zones de Baixes Emissions.

I és que segons la diputada socialista, "no hi ha hagut decisions fermes i valentes" en matèria de mobilitat, i per això cal planificar les infraestructures dels pròxims anys. El compromís, ha situat Candela, és un pacte a 10 anys amb l'Estat espanyol per posar al dia les inversions pendents.

Habitatge

"És un problema per a la ciutadania la falta d'oferta assequible", afirma la diputada, qui ha lamentat que els governs hagin legislat per a l'emergència, però sense planificació. La també portaveu del PSC a l'Ajuntament de Terrassa situa la resposta a aquesta problemàtica en ampliar l'oferta i incidir, així, en els preus.

El compromís del PSC és mobilitzar uns 200.000 habitatges assequibles en set anys, ja sigui a través de l'obra nova com en la rehabilitació d'aquells immobles que estan "obsolets". En aquest sentit, Candela aposta per un gran pacte que impliqui a tots els agents del sector; així com el desplegament de la llei estatal actual.

La Mirada i Educació

El futur govern de la Generalitat haurà de decidir què fa amb l'escola La Mirada. Per a Candela, en línies generals, els alumnes no haurien d'estar a "barracons" i, per tant, Generalitat i Ajuntament han d'arribar a un acord.

Més enllà d'aquest cas concret, i preguntada sobre el sistema educatiu català, la diputada és partidària "d'escoltar els mestres", posar menys recursos, eliminar burocràcia i exportar les millors pràctiques per revertir els resultats de l'informe PISA.

Sanitat

En l'àmbit sanitari, la candidata reconeix que Sant Cugat necessita un equipament hospitalari. Així i tot, diu, cal esperar al pla funcional per saber si l'anunciat Centre d'Alta Resolució - que s'ubicarà a Rubí- respon a aquesta necessitat, que ha d'anar acompanyada de professionals. Pel que fa a la seva gestió, no ha volgut concretar quina és la millor opció, però veu amb bons ulls que pugui ser també a través d'una adjudicació. Així sí, diu, amb un "control exhaustiu" del conveni.

De fet, la diputada es mostra partidària de la concertació de serveis públics si això garanteix poder arribar a la ciutadania.

Qüestionari de respostes curtes

  • Si el seu partit té poder de decisió al pròxim govern de la Generalitat, i només pot escollir una reivindicació per a Sant Cugat, quina seria?
  • Habitatge assequible.
  • Qui ha de pagar l’escola La Mirada?
  • Hauria de ser la Generalitat, però respectem molt la decisió dels ajuntaments.
  • Digui'm el nom d'un polític d'un altre partit que no sigui el seu que li agradi com fa la seva feina?
  • Com a diputada he tingut relació amb molts polítics d'altres grups, però et podria dir que he tingut molt bona relació amb la Glòria Freixa de Junts, el Pau Morales d'ERC i la Susana Segovia de Comuns
  • Una línia vermella per al PSC en un futur pacte de govern
  • L'extrema dreta.




    Eva Candela

    Si ens creiem que aquesta és una nova mesura hem d'anar a per totes. Hem d'informar la ciutadania i sancionar qui no ho compleix.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.