Sant Cugat farà un cens d'habitatges buits per moure'ls cap al lloguer social

La moció presentada per la CUP s'ha aprovat amb les esmenes del govern, que els cupaires han acceptat


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'habitatges / Foto: Lluís Llebot (Cugat Mèdia)

Imatge d'arxiu d'habitatges / Foto: Lluís Llebot (Cugat Mèdia)

L'Ajuntament de Sant Cugat farà un cens dels habitatges buits de la ciutat dins el Pla Local d'Habitatge previst amb l'objectiu d'incorporar-ne bona part al mercat de lloguer públic. El ple ha aprovat la moció presentada per la CUP amb els vots a favor de Junts, ERC, En Comú Podem i el PSC, amb les esmenes del govern. Tot i que el regidor d'Habitatge, Francesc Duch, ha posat en qüestió les xifres que donaven els anticapitalistes, que a Sant Cugat hi ha 2.417 habitatges considerats com a buits segons l'INE, considera que l'elaboració d'un cens d'habitatges és una eina indispensable per a la ciutat. El PP ha votat en contra de la moció amb les esmenes i Vox s'ha abstingut.

ESCOLTA-HO

El regidor d'ECP, Ramon Gutiérrez, ha valorat molt positivament la moció, que arriba en un moment en què la ciutat viu una situació "de gran emergència d'habitatge que està transformant la sociologia" del municipi.

En una línia similar el PSC ha posat el focus en posar en marxa una política d'adquisició de l'habitatge i no en la de venda de sòl públic.

El regidor del PP, Alfredo Bergua, ha retret que propostes com aquesta "contribueixin a agreujar el problema" i ha instat al Govern a col·laborar amb la iniciativa privada. Creuen que és necessari augmentar l'oferta tant de lloguer com de venda. Vox ha valorat positivament que es faciliti l'accés a l'habitatge, però han dit que qui ha de tenir prioritat és la ciutadania amb més "arrelament" a Sant Cugat.

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

CONSULTA AQUÍ LES ESMENES DEL GOVERN (JUNTS I ERC)




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.