Què cal millorar del sistema educatiu de Sant Cugat? La ciutadania respon a l'Observatori

Els santcugatencs creuen que cal millorar el professorat i augmentar els recursos econòmics i l'exigència a l'alumnat


  • Comparteix:

Infants, a una escola bressol / Foto: Ajuntament

Infants, a una escola bressol / Foto: Ajuntament

'Què creu que falla i/o s'hauria de millorar del sistema educatiu a Sant Cugat?'. La present edició de l'Observatori Sociològic, l'enquesta municipal semestral, extreu que dels ciutadans preguntats un 6,4% considera que caldria millorar el professorat i augmentar tant els recursos econòmics (5,9%) com el nivell d'exigència a l'alumnat (5,3%). El qüestionari, realitzat durant la segona quinzena de gener, també concreta que el 40% dels enquestats no sap concretar cap millora en concret del sistema educatiu; mentre que un 3% aplicaria una millora en general i un 2,5 estaria satisfet.

Seguint el rànquing, un 4,3% de les ciutadanes i ciutadans preguntats afirmen que caldria canviar el pla d'estudis, millorar el contingut de les assignatures (3,8%) i disposar de més escoles públiques (3,3%). En la següent imatge podeu consultar la resta d'aspectes que els enquestats millorarien.

Gràfic de l'Observatori

Gràfic de l'Observatori / Foto: Ajuntament



L'Observatori també pregunta per la tinença de filles i fills en edat escolar (fins als 16 anys). El 67,1% no en té, enfront el 32,9% que sí. D'aquests, un 48,5% porta el fills a un centre públic; un 19,5% a un privat; i el 33,3% a un concertat.

Segmentat per barris, el Nucli Antic és on viuen els enquestats amb més fills inscrits a l'escola pública (71%); mentre que les Planes és on resideixen les famílies amb més fills matriculats a la concertada (62%). Pel que fa a la privada, els fills que hi cursen estudis tenen més presència al Parc Central-Sant Domènec i Mira-sol (28%), segons les respostes de l'Observatori.

Gràfic de l'Observatori

Gràfic de l'Observatori / Foto: Ajuntament



L'enquesta de l'Ajuntament també s'interessa per si els santcugatencs coneixen els resultats del polèmic informe PISA. Les famílies amb fills a la concertada (73%) són els que més coneixement tenen dels resultats; seguits dels que estudien a la privada (63%) i a la pública (62%). Dels que no tenen fills, un 56% afirmava conèixer els resultats. Tothom, això sí, suspèn l'informe amb una nota mitjana de 3.

Cugat Mèdia desgranarà amb més notícies els resultats de la 48a onada de l'Observatori Sociològic, elaborat amb un miler d'entrevistes telefòniques. Pots consultar el document íntegre AQUÍ.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.