Les famílies del Gerbert exigeixen a l'Ajuntament policia a les entrades i sortides després de l'atropellament

Un centenar de persones ha tallat el carrer de davant del centre com a acte de protesta


Temes relacionats

La comunitat del Joan Maragall reclama la pacificació de l'entorn i més seguretat per prevenir accidents ( 8/mar/24)

L'escola L'Olivera reclama un entorn escolar segur (16/feb/24)


  • Comparteix:

Les famílies del Gerbert han tallat uns minuts el carrer de davant l'escola / Foto: Cugat Mèdia

Les famílies del Gerbert han tallat uns minuts el carrer de davant l'escola / Foto: Cugat Mèdia

L'Associació de Famílies d'Infants (AFI) del Gerbert d'Orlhac no vol patir més per la seguretat vial en les entrades i sortides escolars, després de l'atropellament d'una família aquest dijous. Un centenar per persones (infants amb les seves famílies) ha tallat aquest divendres el carrer de davant del centre per demanar vigilància de la Policia Local. La Coordinadora d'AFES ha avançat que reivindicaran al ple més implicació de l'Ajuntament perquè 'està en joc la seguretat de les persones' quan el que ha passat 'no és un fet aïllat', tot recordant que al març hi va haver un altre atropellament davant l'escola el Joan Maragall, a més d'algun ensurt al costat de l'escola L'Olivera.

La presidenta de l'AFI, Esther Nieto, ha informat que la mare atropellada ja es troba a casa, juntament amb el fill, que està a l'espera de confirmar si té el peu trencat. L'altra filla implicada en l'accident va poder anar a l'escola el mateix dijous.

Nieto s'ha felicitat que la persona responsable de l'atropellament hagi estat localitzada per la Policia Local. No obstant això, les famílies i la Coordinadora d'AFES volen mesures ja. A banda d'efectius policials, reclamen que l'Ajuntament posi fil a l'agulla amb la pacificació de l'entorn escolar, sobretot, amb coixins berlinesos que puguin reduir la velocitat.

És el que han reclamat famílies i infants amb la lectura del manifest de protesta aquest divendres a la sortida escolar. Aquest divendres sí que hi havia Policia Local, però -han remarcat les famílies- "ha estat per coordinar el tall del carrer" que han protagonitzat les famílies durant uns minuts.

La xarxa de camins escolars segurs

Les famílies, que compten amb el suport del moviment Revolta Escolar, asseguren que el projecte "començarà a ser palpable l'any vinent", però demanen activar ja solucions per evitar "mals majors". En aquest sentit, Nieto lamenta que el projecte no es materialitzi abans "per manca de pressupost" i que, en canvi, hi hagi diners "per fer una nova biblioteca quan en tenim tres".

No obstant això, Nieto es mostra esperançada amb el projecte de pacificació que consistiria en canviar de sentit el carrer de Carles Riba perquè els vehicles voregin l'escola per accedir al polígon de Can Sant Joan i l'AP-7, a través del carrer de Salvat Papasseit. Així, el carrer de Josep Vicenç Foix, davant de l'escola, quedaria lliure de trànsit.

Les famílies han recordat que, actualment, un 52% dels alumnes van a peu a l'escola i que l'Ajuntament ha de donar garanties perquè "aquests camins no siguin perillosos".




Esther Nieto

Quan no són hores escolars aquí no passen cotxes, en canvi a les entrades i sortides els nens acaben baixant de la vorera. Necessitem aquest espai.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.